Stephanie Teoh

Klinische Psycholoog & Neuropsycholoog

EMDR Therapeut


Mijn naam is Stéphanie Teoh. Ik ben klinisch psycholoog (2010), klinisch neuropsycholoog (2013), EMDR therapeut (2021, deel 1), life coach en mindfulnesstherapeut.


ST

Ik startte meteen na mijn studies als psycholoog, neuropsycholoog en medewerker neuro-psychiatrische praktijk in Sint-Jozef Kliniek te Bornem. Waarna ik snel besloot om over te schakelen naar zelfstandig in bijberoep, om deze gemakkelijk te kunnen combineren met mijn andere praktijken. Ik geef dus ondertussen reeds een tientallen jaren met veel passie therapie in regio Duffel, Antwerpen en Bornem.


Daarnaast, ben ik na 10 jaren werkzaam te zijn geweest als neuropsychologe voor de evaluatie van rijgeschiktheid voor het VIAS instituut (CARA), sinds 2020 werkzaam als Preventieadviseur Psychosociale Aspecten bij de Externe Dienst voor Preventie en Bescherming, Mediwet. Tenslotte ben ik coördinator van het V.C.V.H., het Vlaams Centrum voor Hulpverlening, waar slecht nieuws meldingen me niet onbekend zijn.Ik heb mij gedurende mijn loopbaan steeds toegespitst op Cognitief Gedragstherapeutische technieken, zie Mindfulness en de laatste jaren tevens op de Spirituele Psychologie. Hoewel sommigen Mindfulness en Spirituele psychologie vaak als ontastbaar (lees: zweverig) achten, wil ik benadrukken dat ik vertrek vanuit mijn neuropsychologische, wetenschappelijke basis en de kwantumfysica in deze theorieën me niet vreemd zijn. Tenslotte volgde ik een opleiding EMDR therapie (EMDR Belgium), dat een perfecte aanvulling vormde voor bovenstaand.


In tegenstelling tot de klassieke begeleiding en therapie, zie ik therapie als een samenwerkingsverband, waarbij transparantie en interactie zeer belangrijk is voor me. Zo ga je vanaf het eerste contact reeds merken dat ik geen stille persoon ben, maar veel feedback en soms ook opdrachten geef. Ik tracht samen op zoek te gaan, niet enkel naar een oplossing voor symptomen, maar dieper naar de kern. Zodat deze later ook niet op een andere (negatieve) manier tot uiting kan komen.Mijn doelgroep is zeer divers waardoor ik het privilege heb, samen te werken met een breed spectrum aan problematieken en diverse leeftijdsgroepen.
Erkenningsnummer: 862110126